Sokker som ikke strammer

Mange leder efter behagelige sokker – det vigtigste er at de ikke skal stramme for meget. Hos Efi finder du sokker som ikke strammer og også mange andre produkter som booster din hverdag.

De fleste af os bruger sokker det meste af dagen som oftest også når du har sko på. Sokkerne bliver ligesom en barriere mellem huden og skoene og indimellem kan det betyde irritation og ubehag. Egentligt burde vi bruge lidt mere tid og energi i valget af sokker fordi det handler om komfort og hvor godt du føler dig tilpas.

Her ser vi nærmere på hvorfor visse sokker strammer og hvad det kan lede til – og hvorfor vores modeller tilbyder en rigtig balance af pasform og komfort.

Hvorfor strammer nogen sokker?

Det er flere årsager til at sokker kan opleves som stramme. Garnet som bruges, er en ting som påvirker det, men det kan også handle om modellens form og størrelse. Men det betyder også meget med kvalitet.

Desuden er vi alle forskellige. Nogen har større, længere eller bredere fødder – og det kan påvirke komforten. Hvis du stiller lidt højere krav til dine sokker f.eks. med tanke på om de strammer, er det en god ide at prøve forskellige modeller. Ja – det kan tage lidt tid at finde den rette sok – men når du har gjort det, behøver du ikke længere at tænke på om sokkerne strammer.

Sokker og blodcirkulationen

Stamme sokker kan være ubehagelige, men de kan også bidrage til at forhindre blodcirkulationen i benene. Behagelige sokker handler altså om mere end komfort. Hvis dine sokker laver røde ringe rundt om læggen er der en vis fare for at det påvirker din helse negativt.

Men samtidig handler komfort jo også om det modsatte. Hvem vil have løse sokker på som bare hænger slapt og er uden pasform? Udfordringen er at finde sokker som er så tilpas stramme at de holder sig oppe – samtidig med at de ikke strammer på en ubehagelig eller skadelig måde.

Elastikken og tåsømmen kan påvirke stramheden

Sokkernes udformning, for eksempel elastik og sømme påvirker hvordan de føles at have på. Den rigtige elastiske kant giver en god pasform samtidigt med at den ikke strammer for meget. Det er denne balance mange søger efter når de vælger sokker. Mange foretrækker sokker uden tåsøm fordi det ellers kan opleves ubehageligt.

Forskellige materialer som benyttes i sokker

Der findes sokker i mange forskellige typer garn. Valget af garn påvirker kvaliteten og komforten – og hvor meget sokkerne strammer.

Nogen eksempler på populære garntyper

  • Akryl
  • Bambusviscose
  • Bomuld
  • Kashmir
  • Merinould
  • Nylon
  • Polyester
  • Uld

Sokker som ikke strammer – vores modeller

Nu ved du lidt mere om hvad der kan påvirke sokkernes komfort. Vi har modellerne som tilbyder den rette kombination af pasform og følelse. Prøv Soft Top® og Supersoft (du vil garanteret ikke fortryde det!)

Soft Top®

Soft Top® sokkerne har vi fået produceret i Italien i næsten 30 år! Og det er ikke overraskende, fordi det var de første sokker som holdt sig oppe uden at stramme rundt om læggen. Mange har forsøgt at kopiere dem, men originalen er stadig den bedste.

Supersoft

Supersoft er vores eksklusive moderne Italienske helsesokker i bedste kvalitet. De er strikket på en løs måde i skaftet og som navnet indikerer det, så er de superbløde.