Wilkinson Sword – 250 år med innovation og epokegørende opfindelser

Vi hos Efi er stolte over at have været distributør af Wilkinson Swords barbersystemer til både kvinder og mænd siden 1992. Barbersystemerne er meget værdsat af vores titusindvis af abonnenter og er nogen af vores bedst sælgende produkter.

I dag er Wilkinson Sword kendt over hele verden for sine avancerede barberskrabere og de fleste kender til eller har hørt om varemærket.

Men hvordan startede det hele?

Faktum er at det startede med sværd og pistoler for 250 år siden. Wilkinson Sword er en altså en livskraftig virksomhed med en spændende historie!

Wilkinson Swords Historie – fra 1772 frem til 2022

Grundlagt 1772

Det hele startede i London. Wilkinson Sword blev grundlagt af Henry Nock i 1772. Nock var en anerkendt producent af innovative våben. Det var først i 1824 at sværdproduktionen startede for fuld kraft og det fortsatte helt frem til 2005. Men selskabet er også kendt for at have produceret både haveredskaber og til og med motorcykler.

1898

Etter 100 år med sværd og pistolproduktion lancerede Wilkinson Sword den første af mange barberskraber innovationer: the Pall Mall Safety razor. En tryg og sikker barbering har været udgangspunkt for alle barbersystemerne – selv denne fra 1898 hvor man i reklamen kan læse: Der er ingen risiko for sår i ansigtet med en Wilkinson. Måske ikke 100% rigtigt, for en stabil hånd og god teknik betyder jo også meget.

1961

Wilkinson Sword lancerede dette år det første rustfrie barberblad. Dette revolutionerede barbermarkedet da brugerne nu kun havde brug for et blad om ugen og ikke et om dagen.

1971

Systemet T70 – verdens første barberskraber med «integreret blad» - barberblad som er omsluttet af plast.

1992

Protector lanceres. Verdens første 2-blads system med et beskyttelsesgitter. Udviklet og produceret i Solingen.

1994

Det var ikke før i 1994 at Wilkinson Sword bevægede sig ind på markedet for kvindelig barbering. Da lancerede de Lady Protector – det første barbersystem til kvinder som med sit beskyttelsesgitter over bladene beskytter mod sår og knopper.

1996

FX – et revolutionerende system med 2 bøjelige barberskær som formede sig efter ansigtshuden. Efterfølgeren Extreme3 med 3 bøjelige skær med samme egenskab er stadig populær.

2003

Det revolutionerende system Intuition sensitive care lanceres. Udviklet af kvinder – til kvinder. Endelig kunne kvinder gå lige ind i brusebadet og starte barberingen uden at tænke på skum eller gel. Bladene var omgivet af hudplejemiddel og sæbe som skummer ved kontakt med vand!
Intuition blev hurtigt en bestseller blandt vores kunder og er det stadigvæk!
Quattro platformen lanceres med det første 4-skærs barberblad. Nogen år senere kommer Quattro for women og Quattro Titanium hvor bladene er belagt med titan.

2008

Produkt variationer af Quattro lanceres bl.a. Quattro bikini og Quattro Precision. Begge udstyret med en batteridrevet trimmer i den ene ende og systemblad i den anden.

2010 - 2022

Hydro systemet lanceres i flere variationer. Hydro 5 til mænd og Hydro Silk til kvinder. Disse systemer til kvinder og mænd har fokus på en glat komfortabel barbering uden hudirritation samt sørger for at huden ikke udtørres af barberingen.
Hydro 5 og Hydro Silk er blevet godt modtaget af vores kunder og bruges dagligt af titusindvis af tilfredse abonnenter i hele Norden.
Efi er stolt af at have distribueret Wilkinson Swords barbersystemer siden 1992 – og vi er stadigvæk imponeret over både «gamle» og nye barbersystemer! Samtidigt glæder vi os til fortsættelsen med denne livskraftige jubilant. Så det bliver spændende at følge med på hvilke nye innovationer de vil komme med fremover.