Nu er det tid for et tilskud af D-vitamin!

Den danske Fødevarestyrelse oplyser at mange som ikke tager et D-vitamintilskud i efterårs- og vintermånederne, oplever en mangel på vitaminet om foråret. Derfor anbefaler de at man tager et tilskud hele vinterhalvåret. Dette gode råd gælder nok ikke kun for Danmark men for alle som bor i de nordlige lande.

D-vitamin har fået meget omtale den sidste tid og der kommer stadig nye medieindlæg om dette vigtige vitamin. Og der er meget som tyder på at D-vitamin har betydning for hele vores sundhedstilstand. Det hjælper bl.a. mod forårstræthed, bidrager til at immunsystemet fungerer som det skal og det er en vigtig faktor for muskler og skelet.

Vi mener at der er behov for et højere indtag af D-vitamin end det som ses ud af myndighedernes kostråd - for alle voksne aldersgrupper. Derfor har vi lanceret Efi D-vitamin med en anbefaling på 1-2 tabletter i alle måneder der ender med R. Det indebærer et indtag af 40µg hhv. 80µg. Studier viser at mange voksne og ældre med lille soleksponering kan have lave niveauer af D-vitamin i blodet. Og et normalt niveau bevirker at D-vitamin kan vise sine egenskaber med blandt andet følgende godkendte helsepåstande:

  • Vitamin D bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Vitamin D bidrager til at beholde normal muskelfunktion
  • Vitamin D bidrager til at beholde et normalt skelet
  • Vitamin D bidrager til normale calciumniveauer i blodet

Kilde: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelser%202020/Nye-D-vitamin-anbefalinger-til-b%C3%B8rn-og-voksne.aspx