Drømmer du om en god nats søvn?

Du er ikke alene! På det sidste har vi observeret flere avisartikler som rapporterer at pandemien også har medført en markant forøgelse af mennesker som beskriver søvnproblemer.
Søvn er lige så vigtigt for vores helse og velvære som en sund kost og fysisk aktivitet. Derfor er det vigtigt at du sørger for at få dine 7-8 timer! Og du kan selv gøre meget for at fremme en bedre søvn.

Her har vi samlet nogen gode råd

Sluk for blålyset en time før sengetid

De fleste af os bliver udsat for blåt lys fra computere, telefoner og tv skærme helt frem til sengetid. Dette lys bevirker at det vigtige søvndyssende hormon melatonin ikke udløses - og derfor ikke kan kickstarte din søvn. En skærmfri time før sengetid er en god vane!

Sænk temperaturen i soveværelset

Din kropstemperatur synker når du skal falde i søvn og det er derfor en fordel at temperaturen i soveværelset ikke overstiger ca. 18 grader.

Støjfrit og mørke

En god regel er at du ikke skal kunne se din hånd når du har lagt dig til at sove. Så hold øje med at din søvnrytme ikke forstyrres af lys af nogen slags. Et par gode ørepropper kan også være et nyttigt tilbehør for en god nats uforstyrret søvn.

Hold igen med at drikke kaffe

Koffein virker som bekendt opkvikkende. Men døjer du med ikke at få din søvn, så anbefales det at du stopper med kaffedrikke 4 timer før du skal i seng.

Prøv et kosttilskud – det kan være en hjælp

Her hos Efi har vi lanceret en speciel serie for søvnhjælp SOMN®. Tabletterne Somn® med urteekstrakterne pomerans,humle,lavendel og lind bidrager til en normal og god søvn.

Somn box og illustrationer af urter