Vores bedste tips til barbering af sensitiv hud

Har du sensitiv hud og vil du vide hvordan du barberer dig uden ubehag? Det kan være vanskeligt at lykkes med, i hvert fald hvis du ikke ved hvordan du skal gøre det. Her er nogen af vores bedste tips til at gøre det på en smidigere og mere skånsom måde. I denne artikel finder du alt hvad du har behov for at vide til at kunne barbere dig bedre og få mindre irritation og hudproblemer.

Hvordan ved du at du har sensitiv hud?

Men hvad er egentlig sensitiv hud? Er det muligt at vide om du har det og derfor har brug for ekstra fokus på visse ting, som for eksempel barbering? Vel, der er ingen klar grænse. Barbering kan forårsage noget irritation for de fleste, men dem med sensitiv hud kan ofte opleve mere og større ubehag. Det kan for eksempel dreje sig om irritation, rødme, udslet, indgroede hår (barberingsknopper) og andre lignende problemer. Personer med sensitiv hud har sædvanligvis mere overfladiske og udvidede blodårer, samt strammere og mere kløende hud. Hvis du har mistanke om eller ved at du har sensitiv hud, er det vigtigt at tilpasse sig derefter, for eksempel når det gælder barbering og hudpleje. Heldigvis findes der mange skånsomme produkter på markedet som hjælper dig med dette.

Forberedelser ved barbering af sensitiv hud

Det er en god idé at forberede din sensitive hud før du begynder at barbere dig (nyttigt for alle hudtyper). Et varmt brusebad er en perfekt måde at opvarme huden og hårstråene på. En anden metode er at lægge et vådt, varmt håndklæde over dit ansigt, eller området du ønsker at barbere. Jo mere energi du lægger i denne fase for at gøre huden klar til barbering, jo bedre – specielt hvis du har sensitiv hud! Undgå at skylle med sæbe - da det udtørrer huden. En plejende barbergel kan imidlertid være en god idé.

Det rette værktøj og hjælpemidler

En skånsom, effektiv og behagelig barbering kræver rigtige produkter, uanset om du har sensitiv hud eller ej. Tørbarber dig aldrig, da dette betyder at der ikke er nogen beskyttende barriere mellem huden og barberbladet. Dette fører til friktion og forhindrer at barberbladet glider ordentligt over huden. Brug barbergel, skum eller en mild barbercreme.

Til mænd kan vi anbefale barbersystemet Quattro Titanium. Quattro-bladene er udstyret med et supertyndt mikrogitter som beskytter huden. I tillæg sørger titanbelægningen for at bladene glider let med minimal irritation. Til kvinder anbefaler vi på det varmeste alt-i-et-systemet Intuition Sensitive Care. Dette unikke system er tilpasset sensitiv hud og er dermatologisk testet. I tillæg er barberskraberen meget nem at bruge – gå bare ind i brusebadet og luk op for vandet, så er du i gang. Du undgår skum eller gel fordi bladene er omgivet af hudplejemiddel og sæbe som skummer ved kontakt med vand!

Den rigtige barberskraber og tilbehør er meget vigtigt når det gælder barbering af sensitiv hud. Du har brug for en skånsom barberskraber med blade som glider over huden med minimal friktion, samt geler og cremer som tilfører fugtighed og plejende stoffer. Her hos EFI finder du bestsellere, skånsomme barbersystemer fra Wilkinson Sword til kvinder og mænd, samt tilbehør som gør barberingen meget mere behagelig. Lad dig ikke nøje med et hvilket som helst produkt – din hud er vigtigere end det!

Tjek barberbladet – hold øje med at det er skarpt!

Hvis huden bliver mere irriteret end sædvanligt, kan det også være at barberbladet er sløvt. Når det ikke længere er særligt skarpt, kan det medvirke til irritation, for ikke at snakke om en mindre effektiv barbering. Sørg for at skifte barberblad når de ikke længere er skarpe. Det kan være nyttigt at have nye barberblade liggende klar til dit barbersystem, så du hurtigt og nemt kan udskifte dem når du skal barbere dig.

Benyt en skånsom teknik

Rigtig barberingsteknik er meget vigtigt når du barberer sensitiv hud. Først og fremmest er det vigtigt ikke barbere sig for hårdt, da hård barbering giver friktion og irritation uden at fjerne flere hårstrå. Lad barberbladet glide jævnt over huden, så der bliver minimal friktion. Det kan være lettere at få den rette glidefølelse hvis du har en moderne barberskraber med højt udviklet teknologi. Husk at du ikke skal barbere dig mod hårenes vokseretning, specielt ikke hvis du har sensitiv hud. Javist - nogle gange kan modhårsbarbering give et jævnt og fint resultat, men det fører også til øget friktion under barberingen. Risikoen for irritation og ubehag øges. Det er specielt vigtigt ikke at barbere sig modhårs i sensitive områder.

Skyl bladet ofte

Prøv at skylle bladet så ofte som muligt under barbering. Dette bidrager til at forhindre ophobning af hår og andet snavs på bladet. Når bladet ikke er helt rent, er der fare for at der opstår friktion, som igen fører til øget irritation.

Gem de vanskeligste områder til sidst

Nogen områder er vanskeligere at nå, eller er slet og ret mere følsomme end andre. Området rundt om munden og overlæben er et typiske eksempel. Selv bikini-linjen og intime områder kan være vanskelige. Når du barberer dig, er det bedst at tage disse områder til sidst. Da er både du, din hud og barberingsprodukterne mere klare til at gøre det på en mest mulig skånsom måde!

Efter barbering

Glem ikke at pleje din hud efter barberingen – det er lige så vigtigt som før og under den. Sensitiv hud har brug for pleje efter barbering for at reducere risikoen for irritation, udslet og andre problemer. Hudcellerne er udsat og modtagelige for fugtighed, noget som gør det vigtigt at fugte. En skånsom aftershave-creme køler og beroliger huden.

Barbering af sensitiv hud – opsummering

Opsummeret er det altid vigtigt pleje din hud før, under og efter barbering. Men hvis du har sensitiv hud, kræves der endnu mere af teknikken og dine produkter for at undgå problemer som irritation, rødme og udslet. Ved hjælp af disse gode tips kan du reducere risikoen betragteligt! Her hos EFI finder du barberskrabere og tilbehør som virkelig tager hånd om huden på den rigtige måde.