Sådan undgår du irriteret hud efter barbering

Mange får irriteret hud under og efter barbering, men det behøver ikke at være sådan. Rigtige produkter, rigtig teknik og tilpasning efter hudtype vil fikse det meste. Her er vores bedste tips for at undgå irriteret hud ved barbering.

Forberedelse før barbering

Gode forberedelser er en god måde at reducere risikoen for ubehag. Start med at fugte huden. Et varmt brusebad eller et varmt håndklæde over området du skal barbere vil blødgøre huden før barbering. Det åbner porerne og reducerer friktionen. Huden bliver mere forberedt på barbering, noget som gør at skraberen glider lettere og fungerer mere effektivt. En god barbergel eller barberskum gør også barberingen jævnere og reducerer friktionen. For nogle kan det være en fordel at lade huden tørre og komme sig lidt før barbering, men det er individuelt. Det kan det være en god idé at eksperimentere med det for at se hvordan din hud reagerer.

Vælg skånsomme barberprodukter af høj kvalitet

En irritationsfri barbering handler meget om at vælge rigtige produkter. Kvaliteten på din barberskraber, samt tilbehør som barberskum/creme/gel og andre produkter gør en stor forskel for resultatet, både visuelt og for huden. En god barbercreme kan være det som gør at du undgår irritation i stedet for at skulle bekymre dig om udslet og sår. Desværre er det ofte sådan at en budgetbarbering giver budgetresultat. Huden er værd at investere i og passe på – de rigtige produkter er nøglen til succes.

Barber dig rigtigt og undgå irriteret hud

Skal du undgå irritation ved barbering er det vigtigt med god teknik. Her er vores tre bedste tips til en barberingsteknik som er blid mod huden.

  • Barber dig med hårene. Når du barberer dig mod hårene, kan det føre til unødvendig irritation som kan give betændelse i hårsækkene og forårsage såkaldte barberknopper. Hvis du brug for at barbere mod hårene for at få en ordentlig tæt barbering, er det bedst at gøre det ved slutningen - efter at du har barberet med hårene. Så bliver hårene som er tilbage endnu kortere, mens huden er mere klar til belastningen.
  • Barber med let tryk for at gøre det så skånsomt som muligt. Hårdhændet barbering kan skade hudens ydre lag og føre til irritation, samt andre hudproblemer som rødme og kløe. Et let tryk reducerer også risikoen for sår og indgroede hår. Du får også bedre kontrol over barberingen, noget som gør det lettere at barbere vanskelige områder.
  • Stræk huden for at få tilgang til vanskelige områder. På denne måde kan du barbere dig jævnere og mere præcist, uden at få sår eller irritation. Stræk huden med et fast greb. Dette kan for eksempel være til hjælp når du barberer dig omkring folder i huden.

Pleje efter barbering

Det er også vigtigt at pleje huden godt efter barbering. Start med at skylle med koldt vand. Når du skyller med koldt vand efter barberingen, lukker du porerne, noget som reducerer risikoen for irritation, rødme og hævelse. Huden beroliges og blodcirkulationen forbedres. Undgå at skrabe eller pille med fingrene på det barberede område. Blødgørende creme er en god måde at give din hud lidt ekstra pleje efter barbering. Den er frisk og forfriskende på samme tid. Undgå produkter med alkohol eller stærk duft efter barbering. En alkoholfri aftershave er en god idé, da alkohol kan udtørre huden.

Pas godt på barberskraberen - undgå irriteret hud

En ren og skarp barberskraber er en af de bedste måder at barbere sig skånsomt på. Derfor er det vigtigt at vedligeholde dine produkter og erstatte dem når det er nødvendigt. Skyl barberskraberen grundigt efter hver barbering for fjerne hår, barberingsproduktrester og andre rester. Det holder barberskraberen ren og reducerer risikoen for at bakterier eller andre skadelige stoffer forårsager irritation. Skift bladene regelmæssigt. Sløve blade er en af de mest almindelige årsager til hudirritation og andre barberingsproblemer. Skarpe blade barberer bedst og giver minimal irritation.

Tilpas produkterne efter din hudtype

Alles hud er forskellig, og dem med sensitiv hud har brug for tilpassede produkter. Derfor er det vigtigt at teste forskellige produkter og teknikker for at finde det som passer dig bedst. Hvis det ikke føles rigtigt, er det bare at prøve noget nyt. Barbering skal være en behagelig og god oplevelse, og du skal slippe for at bekymre dig om irritation, kløe, rødme og andre gener. Det kan også være en god idé at læse om forskellige hudtyper og hudproblemer; viden hjælper dig med at barbere og passe på din hud på den bedste måde. Føler du at gener, som irritation og kløe går igen, til trods for at du har gjort meget for at bøde på dem, kan det være en god idé at søge hjælp hos en hudlæge. Til slut kan det også være en god idé at man ikke barberer sig for ofte. Huden har brug for tid til at restituere sig mellem barberingerne. Vi håber at du har lært noget nyt og at du ser frem til en skånsom barbering uden irritation!

Skånsom barbering for bedste resultat - fri for irritation

Vi hos EFI tilbyder mange barberprodukter af højeste kvalitet. Undgå irritation og nyd en frisk, ren barbering. Se mere om vores produkter nedenfor.

Vores barbersystemer til kvinder

Vores barbersystemer til mænd

Barbertilbehør