Barbering og indgroede hår

Barbering og indgroede hår hænger sammen. Heldigvis kan problemet ofte undgås ved at barbere på en forsigtig og skånsom måde, samt følge andre gode råd. Her ser vi nærmere på årsagerne til indgroede hår, og hvad du kan gøre for at undgå problemet.

Innhold:

Om indgroede hår

Men vi starter fra begyndelsen: hvad indebærer indgroede hår egentligt? Vel, det er at et hårstrå af en eller anden grund ikke kan komme ud af hårsækken og ud gennem huden. Et indgroet hår ser sædvanligvis ud som en prik eller knop på huden - som du kan se et hårstrå i. Oftest har håret krøllet sig sammen, eller begyndt at vokse i en forkert retning.

Indgroet hår kan forårsage smerte, men også føre til røde pletter, kløe og betændelse. Det gør det nemt for at fugtighed og bakterier kan komme ind i hårsækken, og det er derfor, at der ofte opstår betændelse (kaldet hårsækbetændelse eller follikulitt).

Indgroede hår kan være et tegn på at du har sensitiv hud. Bliver du ofte ramt er det derfor vigtigt at barbere sig på en ekstra skånsom måde. Et godt første trin er at vælge barber- og hudprodukter som passer til sensitiv hud og følge tipsene lidt længere nede i denne artikel.

Årsager til indgroede hår

Barbering og voksning er de almindeligste årsager til indgroede hår. Nogle gange kan ubehaget opstå naturligt som følge af blokerede hårsække, eller til og med hvis du bruger stramt tøj.

Opsummeret kan du selv påvirke de fleste faktorer, noget som kan være godt at vide. Hårfjerning kan ofte gøres på en mere skånsom måde, og skrubning og peeling kan åbne hårsækkene.

Hvad bør du tænke på når du barberer dig?

Hvis du vil undgå indgroede hår, er det vigtigt at barbere dig rigtigt, specielt hvis du har sensitiv hud. Her er vores bedste tips til at reducere risikoen for ubehag:

  • Bruseller varm/fugt huden før barbering: klargør huden til barbering og fjern døde hudceller
  • Barber dig med hårene: barbering mod hårene kan sikkert give et godt resultat, men friktionen øges og dermed også risikoen for irritation og ubehag
  • Tryk ikke for hårdt: for hårdt tryk medfører at skraberen ikke glider lige jævnt over huden, noget som øger risikoen for indgroede hår
  • Brug rigeligt med creme, skum eller gel af høj kvalitet : de rigtige barberingsprodukter giver en skånsom barbering og minimerer risikoen for hudirritation
  • Skift ofte barberblad: sløve barberblade øger friktionen og dermed risikoen for irritation og andre problemer, inkluderet indgroede hår
  • Brug en skånsom creme efter barberingen: hvis du vil undgå indgroede hår og andre problemer, er det lige så vigtigt at pleje huden efter barberingen som før og under den.

Kan du blive af med indgroede hår?

Indgroede hår forsvinder normalt af sig selv, men det er muligt at fjerne disse hår med en pincet. Det er imidlertid vigtigt at det bliver gjort uden at irritere eller skade huden i det omkringliggende område. (husk at sterilisere pincetten). Undgå at plukke eller klemme hårsækkene eller omkringliggende område. Hvis du er ramt af svamp eller bakterier i området, kan det være nødvendigt at du må gå til læge for at få den rigtige hjælp.

Barberprodukter af højeste kvalitet

Indgroede hår og andre gener forbundet med barbering kan ofte lindres eller undgås ved at vælge produkter som er skånsomme mod huden. Her hos EFI finder du barberprodukter af højeste kvalitet, som er blide mod din hud. Tjek vores barberprodukter til mænd og kvinder og vores tilbehør. Du vil ikke fortryde det!