Barbering for mænd – her er vores bedste tips!

Hvordan kan du barbere dig på en effektiv og skånsom måde? Der er meget du kan gøre og derfor deler vi vores bedste tips til en vellykket barbering.

Er der behov for specifikke produkter og tips når det gælder barbering for mænd?

Ja. Mænds hud er federe og tykkere end kvinders. Samtidigt med at den ældes anderledes – noget som først og fremmest skyldes hormoner som testosteron og kollagen. Det betyder at mænds hud tåler mere, men at der også er en større risiko for blank hud, akne og forstørrede porer.

Derfor er det vigtigt med produkter som er tilpasset mænd. Udviklingen når det gælder skræddersyede produkter indenfor barbering og hudpleje bevæger sig fremad og det er dig som bruger der har mest at vinde ved det.

Barbering kan stresse huden og irritere den. Det betyder at det er vigtigt for mænd at barbere sig så skånsomt og så effektivt som muligt. Fortsæt med at læse for at få vores bedste tips som kan hjælpe dig.

Vores 5 bedste tips når det gælder barbering for mænd

  • Varm hud og varme hårstrå letter barberingen
  • Vælg barberudstyr af høj kvalitet
  • Korte tag i hårenes vokseretning
  • Pleje efter barberingen – skyl ansigtet og skraber/blad
  • Skar du dig under barberingen? – Gør dette

1 Varm hud og varme hårstrå gør barberingen lettere

Vores anbefaling er at du barberer dig efter et varmt brusebad. Da er huden og hårstråene bløde og det bliver nemmere at barbere sig. Hvis du ikke har tid til at tage et brusebad, kan du lægge et varmt vådt håndklæde over ansigtet et minut før barberingen.

2 Vælg barberprodukter af høj kvalitet

Ingen vellykket barbering uden produkter af høj kvalitet – sådan er det bare! Og det gælder såvel barberskraber, blade, skum og andet tilbehør. Så kan du barbere dig så effektivt og skånsomt som muligt.

Brug barberskum, gel eller creme som indeholder plejende ingredienser som for eksempel aloe vera, kakaosmør og/eller E-vitamin. Disse produkter hjælper bladene med at glide lettere, bidrager til at løfte hårstråene og mindsker risikoen for at du skærer dig.

Brug en barberskraber med skarpt blad. Sløve blade øger risikoen for uheld. Vær omhyggelig med at holde bladene rene og skifte dem tilstrækkeligt ofte.

3 Barber i hårenes vokseretning

Skyl skraber/blad i varmt vand før barbering. Barber dig i hårenes vokseretning med korte bløde tag. Så undgår du i høj grad røde prikker og irritation. Hvis du barberer dig mod hårenes vokseretning, kan du få indgroede hårstrå og røde knopper.

Undgå at trykke skraberen hårdt mod huden. Når du har barberet alt skummet væk kan det være en god ide at føle efter med hånden for at finde steder som ikke er barberet godt nok. Normalt er der sjusket mest på kinderne, hagen og lige under næsen.

4 Pleje efter barbering – skyl ansigtet og skraber/blad

Skyl ansigtet med koldt vand for at lukke porerne og tør det med et blødt håndklæde. Afslut med at skylle bladet i varmt vand for at fjerne skæg- og hårrester samt forhindre bakterievækst.

Efter barbering bør du også tilføre en god fugtighedscreme. Barbering kan virke udtørrende på huden. Pleje efter barbering er specielt vigtigt hvis du er plaget af udslet.

5 Skar du dig under barberingen? Gør dette!

Moderne barberblade er udformet så det ikke er så let at skære sig. Men hvis ulykken er ude, så er et gammelt råd at bruge et blodstandsende produkt. Det indeholder Aluminium Chloride som umiddelbart stopper blødningen. Produktet sælges på mange apoteker under navnet D.S.B. Under alle omstændigheder er desinficering af området hvor du har skåret dig vigtigt.

Vores barberprodukter til mænd

Tjek alle vores bestseller barberprodukter fra Wilkinson Sword. Vi har flere forskellige barbersystemer af høj kvalitet som vil give dig den effektive og skånsomme barbering som din hud fortjener!

Hydro 5 – et topmoderne system med integreret hudpleje

Hydro 5 systemet passer til de fleste. Det er et allround system for en perfekt tæt barbering. Bladene er udstyret med et depot af hudplejende ingredienser som aktiveres ved kontakt med vand. Innovative «skin guards» bidrager til minimal irritation og en fliptrimmer bevirker at du nemt kommer til under næsen. Maksimal komfort og minimal irritation!

Quattro Titanium – glider let over huden og giver en sikker barbering – perfekt til dig som er nervøs for at skære dig

Quattro Titaniums blade er udstyret med et micro gitter som bidrager til en tryg behagelig barbering. I tillæg er bladene belagt med en titanbelægning som gør at bladene glider meget let over huden. Får du let røde knopper efter barbering er dette system noget for dig. Ergonomien skiller sig ud fra Hydro 5 og gør at den kan passe bedre til nogen brugere.

Xtreme3 barbersystem - fleksibelt, præcist og skånsomt. Vores billigste alternativ.

Extreme3 - verdens første 3-skærs bladsystem med fleksible skær som tilpasser sig efter din unikke ansigtsform. Det giver en præcis barbering samtidigt med at smørestriben som er tilsat aloe vera mindsker hudirritation.

Quattro Titanium Precision – lader dig trimme, style og barbere med perfekt resultat.

Quattro Titanium Precision er en «alt-i-et barbermaskine” som forenkler hverdagen. I den ene ende finder du en batteridrevet trimmer som lader dig vælge mellem 4 længder. Og i den anden ende har den fæste for de avancerede Quattro Titanium blade. Det har aldrig været nemmere at barbere, trimme og lave lige kanter!

Tilbehør til mænd

En perfekt barbering handler ikke kun om barberskraber og blad. Du har også brug for lidt tilbehør - og det har vi hos Efi!

Wilkinson Sword barberskum – skummet du fortjener

Wilkinson barberskum er et førsteklasses skum som bidrager til at give dig den barbering du fortjener. Et klassisk skum i høj kvalitet som varer længe.

Hydro Gel – førsteklasses barbergel

Hydro gel leveres i en praktisk 75 ml størrelse som passer godt i de fleste toilettasker. Gelen forvandles hurtigt til et behageligt skum.

Basik shave glider for men – barbercreme som modvirker irritation

Basik shave glider for men er en moderne barbercreme med unikke egenskaber. Perfekt til dig som let får rød og irriteret hud efter barberingen. Den genfugter og blødgør samtidigt med at den modvirker irritation.