Vores guide til forskellige modeller af trusser - vi hjælper dig med at finde den rette!

Tænker du på hvilke trusser som findes derude i handlen? Vi forstår det! Der er mange forskellige trussemodeller at vælge imellem, og hvilken som passer bedst er en smagssag. Her gennemgår vi dem du har at vælge imellem så du kan finde ud af mere om hver enkelt type.

Indhold:

 1. Hvad er vigtigt at tænke på når du vælger trusse?
 2. Populære modeller af trusser
 3. Stringtrusse
 4. Minishorts
 5. Briefs
 6. Soft tops
 7. Hipster
 8. Bikinitrusser
 9. High waist
 10. Materiale - en vigtig del i valg af trusser

Hvad er vigtigt at tænke på når du vælger trusse?

De fleste tænker fremfor alt på pasform, design og materiale når de vælger trusse. For at få en god pasform er det vigtigt at finde både rigtig model og størrelse. Målet er at de skal sidde komfortabelt – ikke for stramt og ikke for løst – og være behagelige at have på hele dagen. Mange ønsker også at trussen skal passe til deres personlige stil.

Nogen gode spørgsmål at stille sig selv når du vælger trusser er:

 • Under hvilke aktiviteter skal du bruge dem? Træner du meget eller er du på anden måde ofte fysisk aktiv, så kan fugttransporterende materialer som ånder meget, være et godt valg.
 • Hvordan skal trussen vaskes? Er det nødvendigt med en bestemt temperatur, og hvor mange vask holder de til?
 • Hvor stretchy er trussen? Det er vigtigt at de ikke er for stramme, og at de tilpasser sig din krop.
 • Passer de til din stil? Hvis du egentligt ikke føler at de er stilelige nok, risikerer de at havne i kommodeskuffen i stedet for at blive brugt.

Populære modeller af trusser

Her ser vi nærmere på nogen af de mest populære trussemodeller, og hvorfor kvinder vælger at bruge dem.

Stringtrusse

Stringtrusse er T-formede trusser med en smal ryg som sidder mellem ballerne. Fordi trussekanten går mellem ballerne, kan modellen være et godt valg under stramt tøj. Der er flere forskellige typer stringtrusse at vælge mellem, for eksempel almindelig string, lav string, tangastring, boxserstring og høj string.

Minishorts

Minishorts er trusser som ligner shorts og er sædvanligvis lavet af bløde, elastiske materialer. De kan reducere friktionen mellem lårene og forhindre gnavsår. Modellen er også et godt valg hvis du ønsker at dække mere hud end med andre trusser. Nogle gange kaldes minishorts også cykelshorts.

Briefs

Briefs er en trussemodel som har en tæt pasform rundt om hofterne og dækker hele bagdelen. De er sædvanligvis lavet af bløde materialer og har en elastisk talje. Mange vælger trusser for den gode komfort, samt at trussekanten sjældent er synlig gennem tøjet. De giver også meget bevægelsesfrihed, noget som sædvanligvis sættes pris på af dem som ofte er fysisk aktive.

Soft tops

Soft top trusser har et elastisk bånd langs taljen som er dækket med blødt, behageligt stof i stedet for det typiske elastikkantbånd som findes på traditionelle trusser. Den bløde kant gør at mange synes de har en behagelig pasform.

Hipster

Hipstertrusser er en model som kendetegnes af den lave talje og den bredere sidedel som er rundt om hofterne. Hipstertrusser er diskrete under tøjet, da de ikke har synlige linjer og folder, som nogle gange ellers kan ses gennem tynde stoffer. De er et godt alternativ for dem som ønsker undertøj med en mere afslappet pasform og dem som vil undgå stringtrusser eller modeller med høj talje.

Bikinitrusser

Bikinitrusser er et populært valg på grund af pasformen og det faktum at de er en god kombination af tildækning og stil. De har sædvanligvis minimal dækning på bagsiden, samt lav til middel talje. Bikinitrusser har også stor alsidighed, noget som der sædvanligvis sættes pris på af dem som ønsker at skabe en personlig stil.

High waist

High Waist trusser har akkurat som de hedder en høj talje. De dækker sædvanligvis hele eller det meste af maven. Stilen var meget populær i 1950- og 1960-årene og er kommet tilbage på mode igen de sidste par år. Mange sætter pris på retro-æstetikken og gør den til en del af deres personlige stil. Men høj talje kan også give bedre støtte for gravide eller dem med rygproblemer.

Materiale - en vigtig del i valg af trusser

Valg af model er vigtig for at finde den rigtige stil og udtryk, men det handler også om materialet. Nogen trusser er lavet af materialer som ikke er så behagelige for huden, og nogen af dem er ikke så miljøvenlige. Bambusviscose er et materiale som er meget blødt og behageligt, samtidigt med at det holder længe. Bomuld er et andet populært materiale som mange godt kan lide. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at undgå materialer som kan forårsage irritation eller allergi. Ved at teste forskellige modeller og materialer vil du efterhånden finde det som passer dig og din personlige stil bedst. Lykke til!