Hvad er bambusviscose og hvorfor skal du vælge tøj lavet af det?

Bambusviscose er et materiale som bruges i tekstiler, for eksempel undertøj. Den er lavet af cellulose fra bambus. Her ser vi nærmere på de forskellige egenskaber og hvorfor du skal vælge det i stedet for, for eksempel bomuld.

Indhold:

Om bambus som plante og materiale

Bambus er en type græs som vokser på mange tropiske og subtropiske steder rundt om i verden. Det kan bruges til at producere en række ting, for eksempel huse, stilladser, værktøj, madvarer og andre ting.

Nogle fakta om bambus:

  • Bambus vokser meget hurtigt
  • Det vokser af sig selv og kræver minimalt med pleje (ikke kemikalier eller gødning)
  • Der er omtrent 91 bambusfamilier og 1000 arter
  • Bambus kan vokse på steder hvor andre planter ikke trives

Nogen mener at bambus efterhånden vil blive mere populært end bomuld som tekstilmateriale. Det er der flere grunde til og dem vil vi gennemgå i denne artikel.

Hvad er bambusviscose?

Nu ved du mere om bambus, men hvad menes der med "bambusviscose", og hvorfor kaldes det "viscose"? Vel - Viscose er navnet på processen som materialet går igennem efter at bambus er høstet. Cellulosen fra planterne bliver til tekstilfibre som bruges til at producere tøj. Viscose kan også bruges til at beskrive materialer fra andre kilder produceret på samme måde.

Hvilke tekstiler kan bambusfibre bruges til?

Bambusviscose kan bruges til alle mulige typer tøj, for eksempel undertøj, sokker, nederdele, kjoler og træningstøj. Det er også almindeligt at bruge det til dyner og tæpper. Bambus vil sandsynligvis blive brugt i endnu flere produkter i fremtiden.

Er bambustøj komfortabelt?

Det kan måske virke lidt mærkeligt at bambus, som er en ret hård plante, kan bruges til at producere tekstiler som er så silkebløde at du knapt mærker at du har dem på. Men – bambusviscose er både lettere og blødere end bomuld – det gør at materialet føles så blødt og behageligt mod huden. Viscose er også et fugttransporterende materiale som ånder naturligt.

Fordele sammenlignet med bomuld

Men hvordan er bambus sammenlignet med bomuld? Vel, vi kan konstatere at der bruges meget vand for at dyrke bomuld. Bambus dyrkes uden kemikalier og der bruges kun en tredjedel af det vand som bruges ved bomuldsdyrkning.

Hvorfor er tekstiler i bambusviscose dyrere end dem i bomuld?

Produktionsprocessen betyder at tøj i bambus i dag er dyrere end bomuldstøj, men det er også noget som kan betale sig selv tilbage på lang sigt. Materialet holder sig blødt og behageligt i lang tid - vask efter vask. Det kan dermed være et tilfælde af "køb billigt, køb dyrt". Og er det ikke værd at investere i tøj som virkeligt er bløde og komfortable?

Er der nogen forskel for bambusviscose og bambusrayon?

Nei - det bruges i princippet for at beskrive det samme. Begge udtrykkene beskriver bambusmaterialer som har gennemgået enslignende processer. Bambusrayon bruges i USA i større grad, mens vi i Europa kalder det Bambusviscose.

Bambusviscose holder lugt og bakterier væk

En stor fordel ved bambusviscose er dens mikrobakterielle egenskaber: den holder lugt og bakterier væk, selv ved gentagne brug. For mange er dette noget som virkelig gør en forskel - specielt dem som bruger bambustøj i fysisk aktivitet.

Northborn® produkter i bambusviscose

Northborn® tilbyder en række produkter i bambusviscose, for eksempel undertøj til kvinder og mænd samt en fantastisk, komfortabel t-shirt.

Northborn® undertøj til kvinder

EFI tilbyder bambusundertøj til kvinder i fire forskellige modeller: string, bikini, hipster og høj talje. Prøv dem nu og find din favorit. Uanset hvad du vælger, lover vi at de er silkebløde og holder pasformen - vask efter vask!

Northborn® Boxershorts

Stilfulde og sporty boxershorts i bambusviscose. Disse stilfulde og sporty boksershorts sidder godt og holder pasformen i lang tid. Passer til alle anledninger, både træning og fritid og arbejde.

Northborn ® Classic T-shirt

Northborn® Classic T-shirt er en t-shirt af bambusviscose med fantastisk komfort. Passer til alle anledninger og holder sig frisk i lang tid. Vælg mellem fire stilfulde farver.

efi.dk kan du begynde at abonnere på undertøj. Du kan også finde hele serien på efishop.dk.