Hvordan bliver du af med dun og småhår i ansigtet - hvad er peach fuzz?

Lægger du mærke til nogen irriterende små lyse hår på kinderne eller kæben når du beundrer dit spejlbillede? Det er sandsynligvis vellushår, mere kendt som peach fuzz. Det er de bløde, dunede hår som vokser både i ansigtet og på kroppen. Faktisk er de sandsynligvis over hele din krop da det kan vokse hvor som helst, bortset fra på dine læber, fodsåler og dine håndflader.

Peach fuzz har en tendens til at være lette og fine, men at se dem i dit ansigt kan fortsat være til stor irritation. Specielt for kvinder kan de små hår på overlæben være en kilde til frustration.

Indhold:

Vokser peach fuzz tykkere tilbage?

Selv om barbering af kropshår kan få det til at føles lidt ”stubbet” i starten når det begynder at vokse ud igen, så er det bare ikke korrekt at håret vokser tykkere tilbage, mørkere eller hurtigere efter at være fjernet. Og det gælder for alt kropshår. Faktisk, hvis du oplever mere krops- eller ansigtshårvækst end normalt, bør du snakke med din læge, da dette kan være en bivirkning af nogen former for medicin eller et symptom på nogen sygdomme.

Er det dumt at barbere peach fuzz?

For det meste er disse små hår ikke specielt synlige for andre mennesker, og du er den eneste som lægger mærke til dem. Men, da de fleste af os, der har smarttelefoner i lommen med indbyggede kameraer, som nogle gange er lidt for HD, er det ikke så mærkeligt at vi måske alligevel føler at vi vil barbere dem væk. Og der er ingen grund til at du skal lade være. Faktisk kan det at fjerne dem være meget nyttig for at tillade jævnere sminkepåføring.

Hvordan bliver man fri for peach fuzz i ansigtet

Der er flere metoder du kan bruge for at blive af med disse små hår – alt fra klinikbehandlinger med laser, voksning og til og med hårfjerningscreme. Men den måske nemmeste og mest skånsomme er Dermaplaning.

Dermaplaning - det bedste valg!

Dermaplaning er en rigtig god metode til at fjerne peach fuzz fra ansigtet, og er faktisk en combi-behandling, så du kan opleve flere fordele. Dermaplaning indebærer at føre et lille blad af skalpeltypen hen over huden og kan bruges til eksfoliering, fjernelse af vellushår og formning af øjenbryn. Den passer til de fleste hudtyper, men spørg din hudlæge hvis du har rosacea eller kronisk akne. Professionelle dermaplaning-behandlinger er mulige at få, men der er et fantastisk værktøj du selv kan bruge i dit eget hjem: Vores øjebrynsformningsværktøj fungerer fantastisk når det bruges til at fjerne peach fuzz og død hud, samt for rette til i øjenbrynsområdet. Perfect finish øjebrynskniv vil efterlade din hud glat og glødende. Og det er egentlig målet her: flot hud, uden den irriterende peach fuzz. Den har måske nok et sødt navn, men det må væk.