Dårlig ånde er et udbredt problem som op til 70% af os fra tid til anden døjer med

For rigtig mange kan løsningen være et norskudviklet produkt som har været på markedet i mange år.

For dem det vedrører kan det opleves meget socialt belastende – og det er ikke så behageligt at være nødt til at sidde tæt på en person med dårlig ånde.
Mange døjer med dette, men bliver først klar over problemet når de får klager fra omgivelserne.

Dårlig ånde kan komme af både tandkødsproblemer og sure opstød. Men i cirka 90% af tilfældene findes årsagen i forhold lokalt i mundhulen. Der kommer den dårlige lugt fra lugtproducerende bakterier som producerer svovlholdige forbindelser.

Det er hjælp at få

Heldigvis findes der gode løsninger når dårlig ånde har sammenhæng med forhold i mundhulen. For rigtig mange kan problemet helt enkelt løses ved at tage en Zinkoral sugetablet. Zinkoral indeholder en speciel zinkforbindelse som hurtigt neutraliserer de ildelugtende svovlgasser. Og – effekten varer i op til 6 timer. Grunden til dette er at zink-ionerne binder sig til spyt, bakterieoverflader og slimhinder. På den måde klarer ionerne at holde sig længe i mundhulen.

Vigtigt at undersøge

Selv om brug af Zinkoral giver frisk ånde, anbefales det at man opsøger tandlægen hvis man et stykke tid har vært plaget af dårlig ånde. Så får man for en sikkerheds skyld udelukket mere alvorlige ting som tandkødssygdom.

Gode råd til frisk ånde

  1. Vær omhyggelig med tandhygiejnen – Tandbørstning og brug af tandtråd/tandstikker bør være en fast rutine morgen og aften.
  2. Spis regelmæssigt - Lugtproduktionen er størst mellem måltiderne. Det kan hjælpe at spise jævnligt.
  3. Prøv Zinkoral - I de fleste tilfælde skyldes dårlig ånde svovlholdige forbindelser i mundhulen. Zink har den egenskab at det binder sig til svovl og derfor eliminerer den dårlige lugt.
  4. Prøv en tungeskraber - Disse hjælper dig med at skrabe bakteriebelægningen af på tungen (specielt bagerst).

Referancer_ Tonzetich J. Production and origin of oral malodor. J Perriodontal 1977;28: 13-20
Sonnni Mette Wåler, Dårlig ånde fra munnhulen. Tidskr. Nor Lægeforening nr 11,1997:117:1618-21
Rölla et al. International Dental Journal 2002:52:23