Solskinsvitaminet du har brug for året rundt

Efteråret er her – dagene bliver kortere og nætterne længere – solen begynder at gemme sig og du klæder dig bedre på for at holde på varmen. Derfor kan det være en god ide rette din opmærksomhed mod vitamin D - som produceres naturligt i kroppen når huden udsættes for solstråler.

Mange opgaver i kroppen

En af D-vitamins vigtigste opgaver er at sørge for at calcium og fosfor optages i tarmen for at kunne udvikle sunde tænder og et normalt skelet.
De seneste år er der nok forsket mere i D-vitamin end i noget andet vitamin og det har vist sig at dette vitamin har stor betydning for langt mere end skelet og tænder. D-vitamin bidrager bl.a. til at immunsystemet holdes i form, spiller en vigtig rolle i celledelingsprocesserne og er vigtig for en normal muskelfunktion.

Vigtige kilder til D-vitamin

Fordi D-vitamin er så vigtigt for os mennesker har naturen tilrettelagt 2 måder at skaffe sig dette livsnødvendige stof på: I tillæg til sollys kan vi også få det via maden. Særligt høje koncentrationer findes i fed fisk. I tillæg kan du få det via kosttilskud.