Giv dine celler livsvigtig olie fra havet

Vidste du at fisk er den eneste madvare hvor du ikke behøver at spare på fedtet? Al fisk og skaldyr, men specielt fed fisk som laks, sild, ansjoser og sardiner er rige på Omega3 fedtsyrer. Hvis ikke dine celler får nok af dette helsebringende fedt får de problemer - og ubalancer i kroppen opstår. Det er velkendt at fiskespisere lever længere. Japanere f.eks. som har verdensrekord i livslængde, spiser tre gange så meget fisk som amerikanere.

Hvad er det?

Den specielle type fedtsyre som findes i fiskeolie kaldes Omega 3. Dette er betegnelsen på en familie af fedtsyrer - og nogen af de vigtigste fra fisk er EPA og DHA. Disse fedtstoffer findes i alle kroppens celler. Men - fordi kroppen selv kun danner begrænsede mængder, er det vigtigt at indtage Omega 3 fedtsyrer via kosten.

Det har længe været kendt at EPA og DHA bidrager til at hjertet fungerer normalt, og den gode effekt opnås ved et indtag af mindst 250mg EPA og DHA. Men det er ikke bare hjertet der har brug for disse fedtsyrer. Hjernen og øjnene er specielt afhængigt af DHA og den gode effekt opnås ved indtag af mindst 250mg.

Hvordan med fiskeolie i kapsler?

Det er ikke os alle som spiser fed fisk to til tre gange om ugen – det som antages at dække behovet. Derfor kan Omega 3 i kapselform være godt for at sikre at du får nok.
Efi har i mange år samarbejdet med en af verdens ledende producenter af Omega 3 fiskeolie som har et avanceret anlæg i Brattvåg i Norge. Fabrikken producerer Omega 3 olier som overstiger internationale standarder med hensyn til kvalitet og renhed. Og analyser viser at vi har en af de reneste olier på markedet. Den højkoncentrerede Omega 3 olie (newomega) er møjsommeligt renset og er tilsat E- og D-vitamin. Vores kunder sætter stor pris på at kapslerne er lette at sluge og ikke efterlader dårlig smag.

Det er vigtigt med en alsidig kost samt sund livsstil.

Inspiration til denne artikel er bl.a. hentet fra bøger af Jean Carper. Andre kilder er wikipedia.