Behøver du mere overskud og energi i en travl hverdag?

Så skal du måske prøve ginseng fra Syd Korea. Denne spændende rod med tusindårig tradition har mange gode egenskaber og det som oftest fremhæves er:

  • Energi
  • Koncentrationsevne
  • Immunsystem
  • Vitalitet
  • Fysiske og mentale præstationer
  • Anti stress

Koreansk Panax Ginseng

Koreansk ginseng - også kendt som Panax er den mest populære ginseng variant. Ikke uden grund: De virksomme stoffer som findes i ginsengroden hedder ginsenosider, og Panax indeholder hele 36 forskellige. (til sammenligning indeholder f.eks. amerikansk ginseng kun 13). Hvis du har prøvet ginseng før og ikke mærket nogen virkning kan forklaringen være at indholdet af ginsenosiderne har været for lavt.

Il Hwa

Er en ledende producent af ginseng i Syd Korea. De benytter kun ginsengrødder som er 4,5 - 5,5 år gamle, og bruger kun hele rødder i produktionen (ikke grene og blade). Fremstillingen af Il Hwa ekstrakt foregår via en patenteret proces som foregår ved lav temperatur - netop for at bevare de vitale stoffer i ginsengrødderne. Foruden effektive ginsenosider indeholder ekstrakten aminosyrer, B vitaminer og hele 14 spormineraler.

Brugt i tusinder af år

Ginseng har været et populært kosttilskud (og lægeurt) i tusinder af år - og er måske mest kendt for at have en opkvikkende effekt. I gamle tekster kan man læse at ginseng virker på ur-energien, lunger og milt, giver næring til vitale kropsvædsker og at det er et elskovsmiddel. Samt at det bl.a. kan anvendes mod energimangel, svag puls, appetitmangel og fordøjelsesbesvær.

Et anerkendt adaptogen

At en plante eller urt har en adaptogen effekt betyder at den får kroppen til at tilpasse sig miljøfaktorer og undgå skadevirkninger fra disse. Et adaptogen hjælper altså på en måde kroppen til at hjælpe sig selv.

Kan alle bruge ginseng?

Svaret er ja! Ginseng kan bruges af alle og har mange positive egenskaber. Men - det anbefales at tage en pause hvis man er gravid eller ammer. Bruger du medicin (specielt blodfortyndende) er det altid en god ide at konsultere din læge før du begynder med kosttilskud.